Upoznajte BizHack finaliste

U 48h BizHack Hackathona, razvili su rješenja koja su oduševila i publiku i žiri!

Timovi koji će ovaj vikend imati prilike predstaviti nadograđeno rješenje pred BizHack žirijem u finalu su:

  • Tim Blank
  • Tim Zekani
  • Tim Moj Majstor
  • Tim WiP
  • Tim WebLAB
  • Tim SciBiz

Pred finalistima je još jedan uzbudljiv vikend, razrada rješenja, suradnja s mentorima i pitch pred BizHack žirijem. Upoznajte finaliste i njihova rješenja!

BizHack finalisti
BizHack finalisti

Tim Blank

BizHack finalisti - Tim Blank

Tim koji je već uhodan kada su Hackathoni u pitanju, odlično funkcionira provodeći velike vremenske periode rada skupa. To su Fran Čudina, Ania Tuljak, Ante Bilić i Erik Matošević. Blank tim ima kombinaciju znanja software-a, optimizacije algoritama, administracije, grafičkog dizajna, marketinga i poduzetništva. a na BizHack-u su ponudili svoje rješenje – Tvrtko – virtualni poslovni asistent.

Kako su oni opisali svoje rješenje: Tvrtko je pametni poslovni asistent koji pomaže novim, ali i iskusnijim poduzetnicima da budu pravovremeno i kvalitetno informirani o potrebnim postupcima, zakonima i dokumentaciji prilikom obavljanja administrativnih procesa. Time se poduzetnicima smanjuje opterećenje oko sekundarnih stvari te se mogu više fokusirati na rast i unaprjeđenje svojeg poslovanja što je ključna stvar njihovog uspjeha. 

Pogledajte video pitch rješenja Tvrtko – pametni poslovni asistent.

Tim Zekani 

BizHack finalisti - Tim Zekani

Iza tima Zekani, stoji grupa mladih ljudi koji se zajedno suočavaju s poslovnim izazovima i idejama, a pritom i osluškuju potrebe poduzetnika. Tin, Mario, Edo, Ivan i Nikolina vođeni vlastitim i tuđim iskustvom pri otvaranju poduzeća te komplikacijama pri pronalasku informacija, odlučili su se za rješavanje izazova – Kako unaprijediti administrativne postupke kod osnivanja i vođenja za poduzetnike početnike.

Kao rješenje odlučili su predstaviti virtualnog asistenta/ navigatora koji će voditi nove poduzetnike u otvaranju tvrtke i savjetovanje koji oblik poduzeća otvoriti s obzirom na djelatnost kojom će se baviti te ciljeve poduzetničkih ideja. Također, putem rješenja žele usmjeriti mlade poduzetnike u vođenju tvrtke i rješavanju potencijalnih problema na koje će naići dodjeljivanjem iskusnog mentora iz realnog sektora s obzirom na djelatnosti i karakteristike poduzeća.

Pogledajte video pitch rješenja virtualnog asistenta/ navigatora.

Tim Moj Majstor

BizHack finalisti - Tim Moj Majstor

Oni su tim avanturista koji se ne boje izazova i nepoznata teritorija. Neuspjeh i odustajanje nije u njihovom vokabularu, a na manjak znanja u nekom području nadoknađuju predanim radom i učenjem. Anto, Kristina, Andrej i Sandra različitih su usmjerenja, od strojarstva do ekonomije i računarstva, ali zajedno su promišljali kako pomoći mladim ljudima koji žele pokrenuti svoj obrt. 

Njihova ideja Moj Majstor rješava problem korisnika na sljedeći način: Korisnik usluge bi mogao odabrati djelatnost za koju ima nastali problem ili za kojom ima potrebe, na karti bi dobio prikaz najbližih pružatelja usluge te kontakt informacije o istom, također bi mogao dobiti listu traženih pružatelja usluge po ocjeni, udaljenosti, broju recenzija i sličnim filterima. Korisnik bi nakon odrađenog posla mogao ocijeniti pružatelja usluge te napisati recenziju što bi dovelo kvalitetu rada do većeg izražaja.

Pogledajte video pitch rješenja Moj Majstor.

Tim WiP

 Tomislav, Marin i Pero čine tim WiP iz Osijeka. Poznanstvo tijekom studija pokazalo je da super funkcioniraju tijekom rješavanja problema, što su primijenili i tijekom Bizhack hackathona.

Kao rješenje predstavili su FT1P platformu,  platformu koja poduzetnicima početnicima pruža pomoć pri administrativnim procesima koje moraju proći na svome putu do željenog cilja. Umjesto zamornog istraživanja i trošenja vremena, a često i novčanih sredstava FT1P platforma nudi poduzetnicima početnicima jednostavne alate za analizu njihovog trenutnog stanja te predlažu informacije o koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se došlo do željenog cilja. Bilo da se radi o otvaranju obrta, ostvarivanju prava na potpore za samozapošljavanje ili certificiranju OPG-a za ekološku proizvodnju.

Pogledajte video pitch rješenja FT1P platforme.

Tim WebLAB

BizHack finalisti - Tim WebLAB

 Web LAB tim sastoji se od dva brata – Dejan i Milan Grepo. Dejan i Milan imaju dugogodišnje iskustvo u IT sektoru i poslovanju (vođenju privatnih poduzeća). Dolaze iz Splita, i već dugi niz godina koriste svoje znanje u programiranju za olakšavanje vlastitog poslovanja.

Na BizHacku kreirali su eLimun, mobilnu aplikaciju putem koje možete stupiti u kontakt s osobama koje vam mogu omogućiti brže rješavanje administrativnih postupaka te ce vam za tu uslugu naplatiti novčanu naknadu u iznosu koji su sami odredili prilikom registracije. Aplikacija funkcionira na način da postoje 2 mogućnosti registracije, kao korisnik (osoba koja treba administrativnu pomoć) i kao izvršitelj (osoba koja odrađuje administrativne poslove).

Pogledajte video pitch rješenja eLimun

Tim SciBiz

BizHack finalisti - Tim SciBiz

SciBiz mlad je i ambiciozan tim koji čine jedan software developer i jedan kemijski inženjer. Oba člana tima vole inovacije i imaju želju iskoristiti svoje znanje i volju da u Hrvatskoj naprave nešto što će olakšati put od ideje do konačnog proizvoda. Stoga su osmislili SciBiz, digitalno rješenje.

SciBiz platforma spajala bi znanost i business, a za cilj ima:
– Lansirati inovativno rješenje Europskog porijekla na globalno tržište
– Približiti znanost industriji tj. Iskoristiti potencijal znanstvenih istraživanja na fakultetima i institutima
– Stvaranje novih trendova

Pogledajte video pitch rješenja SciBiz.

Tko će osvojiti 20.000 kuna?

BizHack finale počinje u petak, 20.11.2020 u 19:00 h, a proglašenje pobjednika te drugog i trećeg mjesta, očekuje se u subotu, 21.11.2020. u 19:00.

Sretno svim finalistima!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Hrvatske gospodarske komore.