Tko su pobjednici prvog BizHack-a?

Prvi virtualni poduzetnički hackathon BizHack okupio je u dva tjedna oko 100 entuzijasta s ciljem poboljšanja poduzetničkog okruženja u Hrvatskoj. Na tri ponuđena BizHack izazova, prijavljeni timovi ponudili su digitalna rješenja unutar 48 h, a 6 odabranih finalista prezentirala su ovaj vikend finalna rješenja. Na virtualno, pobjedničko BizHack postolje postavljena su tri tima.

Finalisti su u subotu, 21.11.2020. predstavili dorađena rješenja i odgovarali na pitanja BizHack žirija. Nakon video pitcheva svih finalista, žiri je donio odluku o pobjedničkim rješenjima:

Treće mjesto – Tim WiP

Drugo mjesto – Tim Blank

Prvo mjesto – Tim WebLAB

BizHack POBJEDNICI - Tim WebLAB

BizHack pobjednici - WebLAb

Tim WebLAB oduševio je BizHack žiri sa svojim rješenjem eLIMUN u kojem su prepoznali najveći tržišni potencijal, konkretan poslovan model i rješenje problema poduzetnika te ga u konačnici i nagradili s prvim mjestom te  20.000 kuna.

Dejan i Milan Grepo, dva su brata iz Splita koja čine tim WebLAB. Imaju dugogodišnje iskustvo u IT sektoru i vođenju prihvatnih tvrtki, a svoje programersko znanje koriste kako bi olakšali vlastito poslovanje. 

Preko njihove aplikacije eLIMUN poduzetnici mogu zatražiti rješavanje svih administrativnih poslova za pokretanje poslovanja kao i za samo vođenje poslovanja.

Što poručuju budućim hackerima? “Poruka za buduće hackere je ako imate znanje ili dobru ideju, a ne iskoristite je, isto je kao da imate limun od kojeg niste napravili limunadu. Kao što govori i naš slogan “Dajte nam Vaš limun, Napravit ćemo Vam limunadu!”

Pogledajte rješenje eLIMUN .

Drugo mjesto - Tim Blank

BizHack drugo mjesto - Tim Blank

Tim Blank uigran je tim kad je riječ o poduzetništvu i hackathonima. BizHack žiri upravo je u timu Blank prepoznao najveći potencijal prodajnih sposobnosti pojedinaca i odlične prezentacijske vještine.

Fran Čudina, Ania Tuljak, Ante Bilić i Erik Matošević dio su tima koji je osvojio drugo mjesto te 10.000 kuna za rješenje Tvrtko – virtualnog poslovnog asistenta.

Što ih je motiviralo za razvoj Tvrtka? “Odabrali smo navedene izazove jer smo i na vlastitoj koži osjetili kako se novopečeni poduzetnici često suočavaju s problemom nedostatka kvalitetnih i provjerenih informacija prilikom pokretanja svog novog biznisa.”

Pogledajte rješenje Tvrtko – virtualni poslovni asistent.

Treće mjesto - Tim WiP

Tim WiP čine Pero Jaman, Tomislav Galba i Marin Gace iz Osijeka, a na BizHack izazov, ponudili su rješenje FT1P, skraćeno od “Fali ti jedan papir”, nagrađeno od žirija s trećim mjestom i 5.000 kuna.

FT1P platforma cilja poduzetnicima pružiti pomoć pri administrativnim procesima koje moraju proći na svome putu do željenog cilja, s posebnim naglaskom na poduzetnike početnike. 

“Bilo je vrlo naporno, ali vrlo poučno. Mentori i treneri su bili super, intenzivno smo radili na zadacima da isporučimo zadano na vrijeme te se pri tome dobro zabavili”, opisuju svoje BizHack iskustvo članovi WiP-a.

Pogledajte rješenje FT1P.

Čestitamo svim pobjednicima BizHack-a, ali i svim sudionicima koji su ponudili izvrsna rješenja za poboljšanje poduzetničke okoline u Hrvatskoj. Veselimo se pratiti razvoj rješenja sudionika BizHack-a te ih u budućnosti i koristiti!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Hrvatske gospodarske komore.